zaujímavý

Ako zobraziť a opätovne zdieľať svoje archivované príbehy Instagramu

Instagram začal v utorok predstaviť vo svojej aplikácii pre iOS a Android, ktorá vám umožní ukladať príbehy Instagramu.

Príbehy, ktoré po 24 hodinách zmiznú navždy, sa po zmiznutí z verejného pohľadu uložia do súkromnej časti vášho profilu.

Nájdete ich na stránke profilu na Instagrame. Prístup k nim získate kliknutím na ikonu Archivovať vo svojom profile (tlačidlo hodín, ktoré sa nachádza v pravom hornom rohu obrazovky). Tam budete môcť prepínať medzi archivovanými obrázkami, ako aj archivovanými príbehmi.

Kliknutím na ľubovoľný príbeh v archíve ho budete môcť sledovať. Odtiaľto sa môžete rozhodnúť pridať časti svojho aktuálneho príbehu, zdieľať zvýraznenie ako príspevok alebo ho pridať ako zvýraznenie do svojho profilu.

Zdá sa, že do dnešného dňa neboli archivované žiadne príbehy, takže budete musieť počkať 24 hodín, kým neuvidíte nič.

Vďaka novej funkcii budú všetky vaše budúce Instagramové príbehy automaticky (súkromne) archivované. Ak ich radšej nechcete ukladať, môžete túto funkciu zakázať tak, že prejdete do ponuky Nastavenia v rámci Instagramu (klepnutím na tri bodky v pravom hornom rohu), vyberiete položku Nastavenia príbehu a prepnete tlačidlo Uložiť do archívu do polohy vypnuté.,