užitočné články

Ako nastaviť Facebook "starom kontakte", keď zomriete

Facebook dnes umožnil pridať „starodávny kontakt“ alebo niekoho, kto môže získať kontrolu nad vaším účtom a zapamätať si ho - alebo vymazať - v prípade úmrtia. Takto to nastavíte.

Nikto nechce premýšľať o svojej smrti, ale je to niečo, na čo sa všetci musíme pripraviť. Aj keď je to trochu morbídne, tento nový systém uľahčuje rodinným príslušníkom alebo priateľom starať sa o svoj účet Facebook za nešťastných okolností. Každý, komu pridelíte svoj starý kontakt, bude môcť uverejňovať veci, ktoré sa objavujú v hornej časti vašej pamätnej časovej osi, odpovedať na žiadosti priateľov a rodinných príslušníkov, ktorí nemuseli byť vopred pripojení k Facebooku, a aktualizovať profilové obrázky.

Môžete ho tiež nastaviť tak, aby váš starší kontakt mohol stiahnuť archív vašich fotografií, príspevkov a profilových informácií na bezpečné uloženie (neuložia sa žiadne súkromné ​​správy). Váš Legacy Contact môže samozrejme samozrejme natrvalo odstrániť váš účet Facebook, ak to uprednostňujete. Tu sú kroky, ako to všetko nastaviť:

  1. Prejdite do svojho účtu Nastavenia> Zabezpečenie> Starý kontakt.
  2. Potom zadajte meno osoby, ktorej chcete nadviazať kontakt.
  3. Máte možnosť im poslať správu, aby ste ich informovali, ale to sa nevyžaduje. Inak budú informovaní, keď sa Facebook dozvie o vašom absolvovaní.
  4. Potom vyberte, či váš starší kontakt bude mať povolenie na archiváciu údajov a či chcete, aby bol váš účet odstránený.

To je všetko. Opäť sa to všetko môže zdať trochu morbídne, ale je to naozaj pre ľudí, na ktorých vám vo vašom živote záleží. Vaše odovzdanie bude ťažké pre všetkých a pomôcť niekomu dať si pamätať alebo odstrániť účet. Chráni tiež váš účet pred spánkom, do ktorého by sa neskôr mohlo dostať. Viac informácií o starších kontaktoch sa dozviete na nižšie uvedenom odkaze.

Pridanie staršieho kontaktu Facebook Newsroom